berghäll and southern slang

17.02.2017 kl. 15:24

 

Jag har under den senaste halva timmen (kanske tjugo minuter) tänkt extra mycket på hur jag uttrycker mig offentligt. Ibland beror det såklart lite på vem jag talar med, men ganska ofta kan jag kläcka ur mig något som ’’jag pygee int feela nåå äijän som schemaa o som ändå kmr o hyppi ti mig senare’’. Helt ärligt, hur obnoxious låter det här? 

 

Annars försöker jag jobba på att ha en lite mer ’’new hair, don’t care’’ attityd. Både för att jag igår klippte håret och för att jag inte kan sluta vara en sån freaking boy scout. I dag var jag t.ex. en av två som dök upp på redaktionens möte. Vi är btw sexton i redaktionen. Vissa framsteg har jag dock gjort. När jag går till butiken varierar jag ofta mellan Sale eller K-butiken. Så för att demonstrera för båda parterna att jag är en yks-hailee-fucking-no-feels-having-badboy tar jag en påse från K-butiken till Sale och vice versa. Ni skulle se deras miner när jag drar ut påsen ur fickan. Galet.

 

Förra veckoslutet tog jag mig till stään och upplevde ett stort svek. Det har nu hänt samma sak varje gång. It’s proven. Det finns aldrig någon mat hos min far! Jag tar ju mig hem för att få njuta av saker som är för dyra för mig och för att bli spoiled. Första jag får höra när jag stiger in genom dörren är: ’’Ai sori, mä en oo käyny kaupassa’’. Liksom what!? Om min faijas lafka skulle vara en mobiloperatör skulle det hela tiden stå ’’No goddamn service’’ på telefonens skärm. 

 

Förutom min faders svek var det riktigt kul i stään. På fredag gick vi på film och senare på fem olika barer tills vi hittade en med sittplatser.

 

Och på lördagen var det hemmafest! Min vana trogen måste jag ju också drop names. KAJ. Var. På. Plats. Likt sången ’’Kom ti byin’’ anlände jag till Kallio (som i globalt perspektiv kan ses som en by). Kul var det. Jag blev bjuden på bl.a. gin tonics och österbottens bästa moonshine. Deras lägenhet är jag väldigt, väldigt avis på. Såå avis. Högt i tak, väggarna var inte nära varandra och där fanns plats. Nu menar jag alltså de två värdarnas lägenhet. Gruppen KAJ bor inte i samma lya, som i någon disney film. Efter hemmafesten tog vi oss till Kuudes Linja, där jag faktist aldrig har varit. Det var min jam. En massa hippety hopp. Kul.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver: