i know, i know

21.05.2017 kl. 23:53

 

Jag kommer inte åt det längre. Allt finns nog där för mig, men varje gång jag når ut efter något blir det overkligt. Om jag dock lyckas närma mig en tanke, ett tema eller en röd tråd omfamnas jag av mörker. Blodet som cirkulerar i mig blir livlöst och min hy täcks av tomhet. Trots detta måste jag skriva. Jag bara måste. 

 

Jag har förr skrivit om att skriva. Jag älskar för långa meningar, som finns till för att distansera mig från vämjelik precision och ansträngande struktur. Få har gåvan att skapa korta meningar som inte blir allt för hackiga eller katalogiserande. Gissa tre gånger om jag besitter den förmågan. En mening är en berättelse i sig själv. Den skapar förväntningar, ändrar på uttalet, kanske överraskar i slutet och formar personligheten. Både din och min. Skrivandet är en exercis i överflöd. Varje ord ger, men ingen annan än vi själva har bett om det. Jag uppskattar dock också dem som bemästrat att ge all behövlig näring i några ord. Fast skillnaden där är att läsaren själv får nöjet att levera berättelsen åt sig själv. Att skapa något före, kring och efter orden.

 

Hiljaisuuden huntu ei milloinkaan petä kuulijaa.

 

        

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
ville ba säga att jag läser din blogg, dina tankar o det du skriver är alltid intressant, fortsätt så! att distansera sig mha språket är nåt jag tycker mycket om. samtidigt kan dt hända att det som känns som "distanserande" enligt dig kan vara ganska transparent eller ivarjefall bräckligt o synliggöra sprickor i fasaden. det kan funka tvärtom, så att man kommer mycket närmare den där ursprungspunkten genom att skriva lite. att få syn på saker man inte visste fanns. att avslöja livsviktiga saker om sig själv genom att beskriva en ekorre eller nåt dylikt. ps jag svara på din kommentar på min blogg
hanna sofia29.05.17 kl. 21:00
jag håller inte koll på någo statistiker om vem som läser den här bloggen, så kul o veta att nån gör de! hahah. men joo, jag hade länge sakna o kunna börja skriva o sakta men säkert fatta va jag vill komma till. liksom jag älskar när de bara kommer text i överflöd o de känns som om allt int ryms med, if that makes sense. men ja instämmer me de sista! givande när man kommer till någo insikter helt otippat. btw en av orsakerna varför jag t.ex. va intresserad av dina skrivprojekt va för att du har så annorlunda stil o sätt att skriva än jag. andras kreativa processer ger mig inspo!
31.05.17 10:00