mean streets make my knees weak

13.06.2017 kl. 23:38

 

Tänk er när Potter och Dumbledore hämtar Voldis första cruxifux och de där water dwelling jannuna försöker nappa Potter under ytan. Ungefär så kändes det att brottas cykeln ut ur cykelkällaren idag. Och ser man på! Tomma hjul! Jag hatar cyklar. Jag försöker pumpa luft in i dem, men det hörs bara ’’shhhhhhhhhh’’. Lite som min reaktion när någon vill tala om en film utan Tom Cruise. Klockan blir så mycket att jag måste ta mig ut i ösregnet med tommare hjul än Sipiläs vallöften. 

 

På gator som försvunnit under mörkt vatten tar jag mig segt fram. En bil uppenbarar sig ur en död vinkel och om jag inte stannar är jag i en död vinkel inom kort. Jag lägger först i bakbromsen, men cykeln fortsätter ändå på min och dess färd framåt. Min vilja spelar inte någon roll. Det är konstigt att inse att det inte räcker och att måsta acceptera att en tvärbroms är det enda man kan göra. Jag flyger spektakulärt. Framför mig ser jag Matti Nykänen. Landningen sker dock icke i god Nykänen sed, den kanske sker i en sed som han i dagens läge också vore kapabel av. För likt ett fyllo tar jag emot smällen med knäet, som om jag väldigt aggressivt ville fria till någon. Kvinnan som existerat bakom bilens ratt stiger panikslaget ut ur bilen och ropar ’’ootsä kunnossa!?’’. Jag tittar förvirrat upp, ner på klockan (bråttom till jobbet), upp på henne igen och säger ’’ei täss mitää’’. Bokstavligen. Hon bara blir och stirrar. Jag cyklar iväg före hon hinner säga något annat. Senare på vägen ser jag henne köra förbi och ser att hon tittar på mig skrämt frågande.

 

Bland alla åkommor och tragedier som gör mig till den bittra, själsligt vandaliserade 23 åringen jag är finns det också bra ting. Jag älskar roliga uttryck och använder ofta någon fras under valfri mängd månader. Till sommarens aktiviter har jag börjat applicera fraser som ''Vi lähtee o rällä''. För mig förkroppsligar ordet ''rällä'' all värme, humor, liv och öl i världen. På jobbet säger jag ofta ''Ei täss mitää, palkka juoksee'' då någon säger det är för öde bland hyllor och golv på vår avdelning. Den sista men inte minsta: ''Nätti, jag kommer dit o rulla hela mestan''. Denna fras använde jag t.ex. då min väns syster blivit student och han frågade om jag kunde tänka mig slå honom följe och utnyttja den alkohol som blivit över efter festen.

 

Ps. Just nu tittar jag på American Gods. Rekommenderar starkt. Tar ungefär fyra episoder tills man förstår någonting men det är så värt det. 

 

 

Ps. Ps. That new header tho. Gillade nog riktigt aldrig den förra. Nu är jag nöjd.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: