i (don’t) get weak in the knees

20.08.2017 kl. 22:51

 

Vi satt oss ner bland tomma bord vid stranden, en bit från baren och en bit från resten. Han sa att jag såg trött ut. Han hade säkert rätt. Det är sällan som människor är så ärliga. Han är en av dem som jag träffar mer sällan, men borde ha kontakt med mer ofta. För mig var det fel kväll. En av de bättre kommer senare, tror jag. Jag kunde inte hålla reda på att han inte blev utanför, utan att bli trött och längta efter den tomma stranden bredvid. Alla andra festade. Jag sträckte mig efter samma sak. Jag minns inte längre om jag inte tänkte så förr.

 

In the breeze like I’m seventeen again. 

 

Jag tänker alltid i smärtgränser. Barcelona, Åbo. De är sprickor i huden, sprickor i gator, sprickor i återhållsamhet och hänsyn. Min vän textade, sa att Finland inte kommer vara sig likt igen. Jag funderade länge på det eftersom inget någonsin är så simpelt. Det är inte en konversation jag ännu orkar föra. It is what it is. Den samhälleliga debatten kommer stundvis bli giftig, stundvis kommer offer att användas som käpphästar, stundvis kommer någon att lyckas nå någon annan. Personligen vet jag att allting kan normaliseras. Vare sig det sköts bra eller dåligt är en annan fråga. Allt som kommer tas upp måste tas upp annars också. Det är upp till dem som antingen initierar diskussionen eller svarar att välja om de vill tala om t.ex. invandring på ett sansat sätt. Bara för att någon nämner det behöver man inte freak out (Chic). Det är såklart mer spännande när någon kommer med en extrem lösning. Alla är bäst eller så är alla sämst. Är ni själva intresserade av att höra mig säga att det här problemet är mer komplext och att ett simpelt svar inte existerar? Man vill förstå och kunna, det är klart. Osäkerhet är skrämmande. Kom ihåg att jag och du är lika kapabla av att säga hemska saker som alla andra på fel sida. Det är sorgligt att inse hur nära man är allt smuts och hur nära man ibland nuddar allt man trodde var extern ondska.

 

På lördagen besökte vi liberty or death. Jag älskade drinken southernplayalisticadillacmuzik.

 

Jag älskar min nya mörkt purpurfärgade jacka och min nya, billiga guldklocka. Jag är solo och lyssnar på Frank Oceans sång ’’Solo’’. Likt min allt för ärliga vän händer det något allt för ärligt när jag lyssnar på sången. Men jag väntar på att det tar slut.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: