critical darling 2017

03.01.2018 kl. 23:02

 

Jag tror jag hatar största delen av alla texter jag skrivit på den här bloggen. Därför skriver jag så lite. I skrivande stund känns de såklart relativt fine, men efteråt... complete shit. Jag avskyr den krampaktiga tendensen jag har att försöka tränga in ett skämt överallt. Annars får jag alltid känslan att jag är för seriös och att texten också blir för seriös. Som om jag konstant tar mig själv på blodigt allvar. Det är ju också sårbart att vara seriös. Tänk om man skriver något helt vitun päron och är helt seriös om det.

 

Årets film

Tycker jag helt klart är Moonlight. Hiskeligt mainstream åsikt, men den gjorde ett ganska så stort intryck på mig. Två låtar som finns på mina toppsånger för året kommer från den filmen. One Step Ahead av Aretha Franklin och Hello Stranger av Barbara Lewis. Jag älskar filmens melankolik och hur lite huvudpersonen säger. 

 

 

Årets sång

På annat än Spotify är det den här godbiten. Allt bara känns viktigare när man lyssnar på den här.

 

 

 

Årets gimme more

Är att jag vill resa mera året 2018. Om allt går väl reser jag till Köpenhamn och Paris eller Berlin (hellre Paris) under det här året.

 

Årets samhällsfenomen

Såklart #MeToo och allt annat som hade med det att göra. Jag tycker det är bra och hoppas det fortsätter. Alla som levt som dickheads och åkt fast för det ska bort.

 

Året i bilder

Hittar ni på min ig för jag är så lat.

 

 

Året genom Spotify

Min mest lyssnade artist är Young Dolph. Han är misogyn och ganska skit rollmodell för yngre äijän, men jag tycker så mycket om villains. Därför kommer Gucci Mane på andra plats. Man brukade kalla honom ’’The Boogie Man of Rap’’ för att han var relativt skrämmande, var i fängelset nu och då och gjorde människor illa. Young Dolph är dock ganska vidrig ännu också och jag skäms nog lite över min fandom.

 

 

Här har ni linken till själva spellistan på Spotify. Vet någon varför den har olika sånger i spetsen än de som finns på bilden? Tycker annars också Love Galore av SZA är min anthem för 2017.

 

 

Årets höjdpunkt

Är min podcast. Den är superb. Gå och lyssna på den.

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Aha, du har enligt mina uträkningar lyssnat ca två hela dagar längre på musik än jag år 2017! Har inte kollat så mycket på vad folk har på sina spotify-årslistor men de har oftast haft mindre lyssningstid än jag. Så grattis, vi spelar i samma liga.

Förresten är den där låten av Hans Zimmer rysligt lik en annan pianolåt jag nu har spenderat ca 30 minuter på att försöka hitta men jag kommer inte på vem som komponerat den. Troligen Chopin eller Sibelius eller nåt sånt. Gott nytt år förresten!
N04.01.18 kl. 17:33
de vänner jag jämfört med har alla snurrat kring 30-40 tusen minuter, så ganska lame av dom. men hej, grattis bäkkii också.

 

är du säker på att det int är en annan hans zimmer låt? han plagierar ganska så ofta sig själv i sina soundtracks. the thin red line, 12 years a slave och inception har alla sjukt likadana melodier gjorda av hans zimmer.

 

gott nytt år ti dig också!
04.01.18 21:37