it ain't no thing

01.02.2018 kl. 18:44

 

Jag diskuterar ofta min lägenhet med mina vänner. Speciellt dess ringa storlek, omoderna badrum och trånga kök. Hur gott en stor, delad lägenhet klingar i mina öron. Men det finns en oändlighet av nätter, då jag sitter på sängkanten och skriver. Ensam i bäckmörker. It really ain’t no thing.

 

Jag besökte Kouvola på lördagen. Kouvola präglas av alkohol och alla de mentala och fysiska problemen som slår konsumtionen följe. Kouvola är också ett intressant nätverk av alla olika sorters människor. Det beror säkert till en stor del på att många migrerar, återvänder och tar med sig nytt av sig själv. Då alla är samlade råder ingen homogen samling. Under min första resa till Kouvola inväntade jag bakvända åsikter, någon enstaka rasist och en outbildad massa inför mig. Allt detta, och mera, finns till ens förfogande, men inom de första fem minuterna deklarerade en man i medelåldern väldigt extravagant att han de facto är Beyoncé. Jag hade förväntat mig en ingjuten, stel och tvärsäker machokultur, men den var upp och ner. Alltså människor med hur bakvända åsikter som helst hade inga problem med den saliga blandning av sexuella minoriteter, finlandssvenskar och representanter av den progressiva punavihreä kupplan som var på plats. Jag förstår mig inte ännu heller på det här och jag har besökt stället kring sex gånger sedan dess. För jag själv skulle inte direkt orka med de meningsskiljaktigheter som ofta kommer upp med den mera ’’konservativa’’ delen av det finska folket, men i Kouvola existerar inte samma samhälleliga lagar. 

 

Jag har gjort framsteg i min existens. Jag har gått med i en bokklubb. Det är ännu väldigt early days och jag har inte ännu hunnit plocka fram boken från akademens hyllor, men det är verkligen ett spännande stort steg.

 

Tyvärr tar jag så gott som aldrig mer bilder. Alla mina uppdateringar åker upp på snapchat och för ofta försvinner de också senare in i etern. 

 

 

Här är några sånger jag gillar.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver: